CMS: Het bedrijf

C.M.S. is een onderdeel van de SCM Group, sinds 2002 een wereldleider in technologie√ęn voor het verwerken van een breed scala aan materialen. Klaassen Machines verzorgt daarvoor de verkoop en support in Nederland voor Metaal, kunststof en de advanced materials. C.M.S. specialiseert zich ook nog in de verwerking van hout, glas, en steen. De bedrijven van de groep zijn de betrouwbare partners van gevestigde industrie√ęn die wereldwijd actief zijn in verschillende handelssectoren: van meubelen tot bouw, van automobiel tot luchtvaart, van boten tot plastic materialen. SCM Group co√∂rdineert, ondersteunt en ontwikkelt een systeem van industri√ęle uitzonderlijke realiteiten, georganiseerd in 3 grote, zeer gespecialiseerde productiesites in Itali√ę, met meer dan 4.000 werknemers en een directe aanwezigheid in 5 continenten.

C.M.S. Service

C.M.S. biedt ook de best-in-class service aan voor o.a. reserveonderdelen en de after-sales support wat natuurlijk heel mooi aansluit bij de service die wij bij Klaassenmachines bieden. Want naast importeren van machines zal Klaassenmachines ook de ondersteuning bieden bij onderhoud en eventuele reparaties of problemen. 

 

Bij Klaassenmachines leveren wij uitsluitend diensten voor deze materialen:

Advanced Materials

Plastic

Metaal

Geschiedenis CMS

Sinds 1969 werken we met dezelfde roeping:  machines en systemen vervaardigen om materialen te vormen , vertrekkende van de behoeften van de klant .

CMS en Klaassen, uw technologiepartners

1969

CMS wordt opgericht. CMS is de afkorting van Costruzione Macchine Speciali ofwel Constructie van Speciale Machines . Het bedrijf profileert zich op de markt als fabrikant van op maat gemaakte werktuigmachines, aangedreven door mechanische pneumatische of hydraulische systemen.


1974

Dankzij de strategische visie van de oprichter, vervaardigt CMS zijn eerste bewerkingscentrum om te voldoen aan de steeds toenemende automatiseringsvereisten van bedrijven.

Het DNA van CMS is al gedefinieerd:
"De machine is niet belangrijk, het is de behoefte van de klant die ertoe doet"

- Pietro Aceti, de oprichter -

1985

Onder de merknaam Brembana bouwt CMS het eerste steenbewerkingscentrum ter wereld.


1987

CMS North America wordt geopend in Grand Rapids, VS.


1989

CMS betreedt de machinesector voor¬†geavanceerde materialen¬†, verspaning en wordt onmiddellijk een referentiepunt voor een verscheidenheid aan industrie√ęn:¬†ruimtevaart, automobiele industrie, speedbootraces, spoorwegen, Formule 1 en vele andere¬†.

1991

Het eerste bewerkingscentrum van CMS voor het snijden van kunststoffen wordt geproduceerd.


1998

CMS intensiveert zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling om een ‚Äč‚Äčleidende rol te gaan spelen in de sector van¬†glasbewerkingsmachines¬†.


2002

CMS sluit zich aan bij  SCM Group.

2005

CMS introduceert waterstraal snijtechnologie (strategische overname van Tecnocut).


2007

Via 5 gespecialiseerde merken wordt CMS de exclusieve referentie binnen de SCM Group voor de bewerking van geavanceerde materialen, kunststoffen, steen, glas en metaal.


2014

De nieuwe fabriek van PLANT A wordt ingehuldigd in Zogno (Bergamo).

2015

SCM Group  neemt 100% van CMS over en vestigt daarmee de degelijkheid en internationale alomtegenwoordigheid van de groep.


2017

CMS verdubbelt zijn productiecapaciteit door de opening van een nieuwe productielocatie, PLANT Z in Zogno (Bergamo).

Het nieuwe assortiment ontbraam- en satineermachines voor plaat- en metaalbewerking wordt gelanceerd.


2018

CMS begint zijn Additive Manufacturing Technology- project te ontwikkelen in samenwerking met een prestigieus Duits onderzoekscentrum, het Fraunhofer Institute .

2019

Het nieuwe technologiecentrum wordt ingehuldigd in Zogno.


2020

Lancering van het nieuwe assortiment 3/ 5-assige bewerkingscentra en plaatzagen voor de bewerking van vlakke kunststofplaten .


CMS DMS Logo

2021

De medewerkers van CMS North America en Diversified Machine System fuseren tot één organisatie voor de Amerikaanse markt. DMS is in 2018 toegetreden tot CMS.


CMS neemt GFP over, een Venetiaans bedrijf gespecialiseerd in de fabricage van snijtafels en automatische kantenmachines voor de verwerking van glas.


Opening van het CMS Kreator Additive Lab en CMS Flat Plastic Lab.

Back to top